Het was ruim 2 weken geleden. Pff die lock down. Je wereld wordt kleiner. Nee eigenlijk is mijn wereld al een hele lange tijd klein. Maar nu, winkels dicht, sporthallen dicht, de restaurants en cafés waren al een tijdje dicht. Nee niet makkelijk. Hoe houd je het ook binnen je eigen gezin gezellig? Want ja na zo’n kerstvakantie waar je eigenlijk met elkaar alles samendoet weet je op een gegeven moment ook niet wat je nog met elkaar moet bespreken. Niet makkelijk allesbehalve. Ik raak in gesprek hierover met een bekende. Het beeld wordt herkend. Het gevoel is voor ons beiden dat we de verbinding en inspiratie met anderen missen.

Tijd voor actie. We spreken af om samen te gaan wandelen. Uiteraard op veilige afstand maar in verbinding met elkaar en het gesprek wat volgde was inspirerend. En wat bleek we hadden veel dezelfde passies. We waren beide opzoek naar opleidingen en trainingen die overlappend waren. Ik kon hem waarschuwen voor een training die hij wilde volgen en ik al gevolgd had. We hadden het over werk, wat ons bezig houdt, wat ons inspireert. We bleven maar wandelen en de tijd vloog om. Nog even snel een bak koffie to go. Hoe handig is dat toch. Een prima afsluiting voor een inspirerende wandeling. Mooi om te ervaren dat oplossingen dichtbij zijn. En dan gewoon doen. We hebben gelijk een vervolg afgesproken.

Te waardevol om het bij een keer te laten.