Net voor oud en nieuw heb ik een interview gegeven aan een student psychologie. En onderdeel van het antwoord op zijn eerste vraag was het boek ‘Eerste Hulp Bij Ongewenste resultaten” van Loes Wouterson en Pim Bouwman.

De vraag was wat het maakte dat ik Coach ben geworden?

Ik werd zo’n 8 jaar terug gecoacht in mijn werk. Ik moet zeggen erg zinvol om op regelmatige basis te reflecteren over wat maakt dat je doet wat je doet, hoe je het doet en waarom je het doet en waar je tegenaan loopt en hoe je daar dan mee omgaat. Vanuit die coaching kreeg ik dit boek EHBO aangereikt.

Ik heb het gelezen en in die tijd geprobeerd datgene wat ik leerde uit dit boek toe te passen in de praktijk. Dat was nog niet zo makkelijk zo bleek ook wel uit de praktijk. In een goed gesprek de tools toegepast die ik uit het boek had geleerd. Echter het resultaat was nog niet zodanig dat ik daarna stond te juichen. Het was voor mij de reden om de verdieping te zoeken. Op aanraden van mijn toenmalige leidinggevende werd dat NLP. Dat was achteraf gezien mijn eerste stap naar het worden van Coach. Al snel na de eerste masterclass werd ik zo enthousiast dat ik mij gelijk inschreef voor de opleiding tot Coach. Na deze eerste stap volgde er door de jaren heen meer stappen. Verschillende opleidingen in systemisch werk, gecertificeerd MindSonar professional, een tool die denkstijlen van mensen in kaart brengt en dit combineert met de criteria van Graves, loopbaan coaching, verandermanagement en veel andere trainingen en opleidingen. En het begon allemaal bij die eerste stap. En misschien was die eerste stap wel dat ik gecoacht werd. Dat bracht mij inzichten waarmee ik verder kon.

Het heeft mij gebracht tot wie ik nu ben. Coach, team Coach, vader, kind getrouwd man en nog veel meer.

Ook benieuwd wat jouw eerste stap zou kunnen opleveren? Neem vrijblijvend contact op om samen die zoektocht een mooie start te geven.