Kernwaarden zijn drijfveren die het waarom van je handelen verklaren. Waarden hebben dus direct invloed op je gedrag.

Er is geen goed en fout als het om waarden gaat. De ‘beste’ waarden zijn de waarden die het meest geschikt zijn in de betreffende situatie. Als je op die manier kunt werken, getuigt dat van flexibiliteit.

Persoonlijke waarden werken hiërarchisch. Je leeft naar die waarde die op een bepaald moment het belangrijkst is. Waarden zijn namelijk context-gebonden: mensen kunnen verschillende waarden tonen in verschillende gebieden van hun leven.

Ook zijn waarden tijdgebonden. Naarmate je ouder wordt kunnen waarden veranderen, sommige dingen ga je belangrijker vinden en sommige dingen minder belangrijk.

Belangrijk is dat wij niet onze waarden zijn. Waarden geven inzicht in waarom we doen zoals we doen. Het zegt niets over jij bent.

Wil je nu meer weten over wat jouw kernwaarden zijn schrijf je dan in voor een korte workshop rondom waarden. En ontdek wat jouw kernwaarden zijn in die specifieke context.

De workshop duurt 2 uren en kan online worden gevolgd.

De kosten voor deze workshop is € 49.95 en levert jou veel inzichten op in wat je drijft en hoe het is met jouw energie in de context die jij zelf beschrijft