8- weekse  mindfulness trainingen

De 8- weekse mindfulness training vormt een soort van fundament voor een mindful leven. Tijdens deze acht weken leer je de principes van mindfulness toepassen, zowel in je privé leven als in je werkzame leven.  Mindfulness heeft niet als doel je beter te voelen, maar dat je beter gaat voelen… Mindfulness is trainen in aandacht. Meer focus, meer plezier, meer tijd, meer ruimte, meer mogelijkheden zien en meer in het nu.

Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven.

  • De eerste vier weken van de training staan in het teken van het (her)kennen van eigen gedrags-/reactiepatronen.
  • In de laatste vier weken ligt de nadruk meer op het toepassen in het dagelijks leven.
  • Na de laatste training staat een stilte dag gepland. Alle oefeningen worden op deze dag nogmaals in alle rust en stilte gedaan.

Na de 8-weekse training is het aan jou welke plek je mindfulness wilt geven in de rest van je leven. Tijdens de laatste twee sessies besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

Na inschrijving volgt er een telefonisch of online kennismakingsgesprek om verwachtingen af te stemmen en eventuele vragen te stellen. De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal tien deelnemers.

Praktische informatie

De prijs voor de volledige 8-weekse mindfulness training MBCT is € 450,00. Dit is inclusief het kennismakingsgesprek, de stilte dag met lunch en het cursusmateriaal.

Mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor de training door bijvoorbeeld je werkgever of zorgverzekeraar. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor preventie of behandeling van stressklachten of persoonlijke ontwikkeling. Informeer bij je werkgever over de hoogte van deze vergoeding.

Neem je deel via je werkgever dan is de investering € 650,00.

Ben je benieuwd of je zorgverzekeraar je training (deels) vergoedt? Klik dan hier.

Deze MBCT mindfulness training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer die lid is van de VVM . De VVM  ziet toe op de kwaliteit van de mindfulness trainers. Om deze reden vergoeden veel zorgverzekeraars (deels) de mindfulness training.