Systemische Coaching

Bij systemisch coachen kijken we op een andere manier naar de dingen die je bezig houden. Of het nu is dat je steeds onrust voelt of dat je onzeker bent, je doelen niet haalt of een extreem verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Het zijn vragen die ons allemaal bezig houden. Het voelt niet goed en je kunt er niet je vinger achter krijgen. Dan kan systemisch coachen voor jou een keuze zijn.

Wij maken allemaal onderdeel uit van een systeem, dit kan jouw familie systeem zijn maar ook een organisatiesysteem. We gaan kijken naar het systeem waar jij onderdeel van uit bent. Ben jij je bewust welke plek jij inneemt in dit systeem. Is dit wel jouw plek? Is geven en nemen in balans? Welke dynamieken vinder er plaats in jouw systeem. Deze dynamieken lijken wel op patronen. Door er naar te kijken wordt jij hier bewust van en dat is een eerste stap naar verandering.

Systemisch Werk wordt vaak gedaan met behulp van familieopstellingen, maar kan ook zeer goed worden uitgevoerd met andere werkvormen in individuele coaching.

Kijken naar het systeem doet het systeem al veranderen.